it-svetovanje logo bel

Kaj je CGP (celostna grafična podoba)?

Celostna grafična podoba podjetja je skupek grafičnih elementov podjetja ali dejavnosti. Ta skupek elementov tvori celostno vizualno identiteto podjetja. 
Osnovni elementi, ki so povezovalni člen celotne grafične podobe so logotip, žig, vizitka, pisemska ovojnica in dopisni papir. Ostale poslovne tiskovine so še poslovne mape, katalogi, brošure, obrazci, pogodbe. Poleg poslovnih so pomembni tudi promocijskI elementi, preko katerih se podjetje pojavlja na socialnih omrežjih. To so oglasne pasice (banner), profesionalne (reklamne) objave, primerne profilne slike ipd. Med pomembnejše dele celostne grafične podobe spadajo tudi spletna stran podjetja ter spletni oglasi, ki so danes ključni za dobro oglaševanje in pozicioniranje na spletu.

Vsi ti elementi tvorijo celostno grafično podobo podjetja. Pomembno je, da delujejo celostno in v polnosti predstavljajo vas in vaše podjetje tako, kot si želite.

Kako začnemo z izdelavo celostne grafične podobe?

Z izdelavo pričnemo po prvem uvodnem sestanku, kjer se spoznamo in nam predstavite vaše ideje, vizijo in pričakovanja. Skupaj sestavimo plan za izpolnitev teh pričakovanj in postavimo časovni okvir.

Sledi:

  • Priprava več primerov logotipov, na koncu izberemo najustreznejšega
  • Na podlagi dogovora in zakupljenega paketa pripravimo ostale osnovne elemente, poslovne tisovine in promocijskih elementov.
  • Ker imamo povezavo s profesionalnimi tiskarji lahko poskrbimo tudi za tisk. Vse se izvaja po predhodnem dogovoru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Latest Post

Newsletter

Signup our newsletter to get update information, news or insight